GLASSFIBER

w

Phone number:

Address:

Bedriftsvegen 34
4353 Klepp Stasjon
Norway

GLASSFIBER

Glassfiberen er et fleksibelt og sterkt materialet av høy kvalitet. Når vi snakker om glassfiber mener vi i realiteten komposittmateriale hvor glassfibrer og plast er blandet sammen. Kompositt produseres ved å kombinere flere stoffer til et sammensatt material. Valget av stoffer er basert på egenskaper vi ønsker materialet skal ha. Stoffene vil jobber sammen og for å gi det endelige komposittmaterialet best mulig ytelse. Miksen gir oss muligheten til å tilpasse materialet med de fordelene vi ønsker.

Lett og sterk

Glassfiberen er svært sterk i forhold til den lave vekten.

Ingen korrosjon

Materialet tåler krevende og korrosive miljøer uten å ruste, råtne eller korrode.

Vedlikeholdsvennlig

Glassfiberen krever minimalt med vedlikehold.

Lang holdbarhet

Høy styrke og ingen korrosjon sørger for lang levetid.

Sikkerhet

Glassfiberen kan produseres med en rekke sikkerhetsgunstige egenskaper.

Fleksibelt

Materialet er svært allsidig og kan tilpasses de fleste bruksområder.

LAV VEKT

Et lett materiale er anvendelig, lett å håndtere og arbeide med. Det krever mindre av transport, er lett å frakte og installere på stedet og det holder kostnader nede.

HØY STYRKE

Glassfiberen har en gunstig kombinasjon av høy styrke og lav vekt. Høy styrke gjør at glassfiberen kan brukes til en rekke applikasjoner samtidig som den beholder alle fordelene ved den lave vekten. Det gjør også glassfiberen til et attraktivt alternativ til andre tradisjonelle materialer.

Ingen korrosjon

Glassfiberen kan brukes i krevende omgivelser uten å korrodere. Materialet kan eksponeres for fukt, hardt vær og kjemikalier over lang tid og vil fremdeles prestere optimalt.

fsafasfafasas

Vedlikeholdsvennlig

Materialet krever minimalt med vedlikehold, selv i de mest korrosive miljøer. Mindre vedlikehold betyr mindre arbeid, mindre bruk av preservativer og kjemikalier, og det gir reduserte kostnader. fffsdfsdsdfsfssdfsds

Lang levetid

Høy styrke, stabilitet og motstandsdyktighet mot korrosjon gjør glassfiberen til en langvarig og slitesterk løsning. I situasjoner hvor andre  tradisjonelle materialer vil slite, kan glassfiberen være et mer levedyktig alternativ.

HARPIKS

Harpiks er en av de to essensielle delene av komposittproduktene vi tilbyr, Harpiksen er stoffet som armeres med glassfiber for å gi materialet de ønskede egenskapene. Det finnes mange ulike typer harpikser som brukes i produksjonen av kompositter. De fleste av våre produkter er laget med polyester, vinylester eller fenol.

Polyester

Polyester er den hyppigst brukte typen harpiks. Det er et allsidig og rimelig stoff med en rekke fordeler, og fungerer utmerket i kombinasjon med glassfibrer. Polyesterens fleksibilitet og egenskaper gjør at det egnes til de fleste bruksområder. Glassfiberarmert kompositt med polyester blir ofte forkortet til GRP.

Vinylester

Vinylester har mange likheter med polyester, men det er også forskjeller i hvordan det produseres og hvordan det presterer. Vinylester anbefales til bruksområder hvor det stilles høye krav til korrosjonstoleranse og belastning. Kompositt med vinylester bruker forkortelsen GRVE.

Fenol

Fenol er ideel når det stilles høye krav til sikkerhet rundt brann, eksplosjoner, røykutslipp og giftighet. Stoffet har enestående brannhemmingsegenskaper, er motstandsdyktig mot varme og kjemikalier og er elektrisk og termisk isolerende.

SIKKERHET

Glassfiberen har også mange sikkerhetsmessige fordeler. Materialet er elektrisk isolerende og er hyppig brukt hvor det er risiko for støtskader. Glassfiberen tåler høye temperaturer, er termisk isolerende og kan produseres med brannhemmende egenskaper, noe som er grunnen til at glassfiberen brukes innen markeder som olje, gass og industri.

ANTI-SKLI

Produkter i glassfiber kan tilpasses med anti-skli. Overflatene kan produsert med sand som reduserer risiko ved å gi godt feste til både føtter og hjul. Hvor grove overflatene blir kan tilpasses etter ønske. Glassfiber med anti-skliløsninger er mye brukt og er en enkel, stabil og langvarig løsning mot sklifare.

BRANNEGENSKAPER

Brannhemmende

Harpikstyper som polyester og vinylester er brennbare. For å gjøre våre produkter sikrere tilføres aluminium-trihydrat i produksjonen som har en brannhemmende effekt. I tillegg er selve glassfibrene ubrennbare som er med på å redusere potensiell risiko. Unntaket er harpikstypen fenol som er helt ubrennbar og behøver ikke brannhemmende komponent.

Selvslukkende

Om en brann oppstår kan harpiksen i materialet ta fyr sammen med omgivelsene, men glassfiberen er selvslukkende. Alt som skal til er at kilden til brannen slukkes. Når kilden er håndtert vil glassfiberen slukke seg selv etter kort tid.

Lav flammespredning

Glassfiberen er testet i henhold til ASTM E84-2018. Materialet har blitt testet på to faktorer: hvor mye flammen sprer seg og hvor mye røyk som avgis. Glassfiberen leverer en lav flammespredningsscore på 15 og røykutviklingsverdi på 400-450.

FLEKSIBELT

Fleksibilitet er nok en fordel vi kan føye til i rekken over gode grunner til å velge glassfiber. Glassfiber assosieres fremdeles med gamle båter, men materialet er og kan være så mye mer. Materialet i seg selv er anvendelig, elastisk men samtidig slitesterk. Glassfiberen kan tilpasses de aller fleste bruksområder, og kan formes til utallige ulike typer profiler som vil passe enhver spesifikasjon. Det er kombinasjonen av alle egenskapene som gjør glassfiberen til en ettertraktet løsning. Egenskapene til materialet gjør at glassfiberen kan benyttes som alternativ på en rekke områder hvor andre tradisjonelle materialer ikke strekker til.