Stangeland Glassfiber Produkter feirer 20 års jubileum og flyttet 4. september inn i splitter nye lokaler på 1000  på Klepp stasjon. For første gang blir hele gjengen samlet under ett tak.

I Bedriftsvegen 34 blir det kontor, verksted og et stort utelager. Arealet er tre ganger større enn det gamle lokalet og tomten er 5,5 mål. Til tross for en pandemi som herjer, er ikke prosjektleder Magnar Stangeland redd for å satse.

– Vi er og har vært veldig heldige i koronatidene. Den gode pågangen som vi har hatt den siste tiden, ser ut til å fortsette, forteller han fornøyd.


Prosjektleder Magnar Stangeland.

Fra tre lokaler til ett

I løpet av september skal lageret på Orstad flytte inn i det nye bygget. Verkstedet og utelageret på Foss Eikeland følger også med. Kontoret er allerede på plass i andre etasje i det nye bygget.

– De ansatte på kontoret flyttet inn først slik vi fikk gjort alt klart til de andre kommer.


Verkstedet består av tre hallen. Den gule mesanin-hemsen har Stangeland Glassfiber laget selv.

Stor utvikling

2020 har vært et spennende år for Glassfiber Produkter. I forbindelse med jubileet har bedriften foretatt en komplett re-vitalisering, med ny logo, firmaprofil og nettside. Elling Stangeland startet selskapet i år 2000. På den tiden jobbet han i Enwa.


Administrerende direktør Elling Stangeland.

– Jeg merket at det var økt etterspørsel av glassfiber. Daværende daglig leder i Enwa gav meg muligheten til å jobbe 50 prosent hos dem, slik at jeg fikk bruke resten av tiden på glassfiber, forteller Elling.

I 15 år har Stangeland Glassfiber Produkter hatt to ansatte. I dag er de åtte.

– Bedriften har utviklet seg mye de siste fem årene. Magnar startet her i 2014 og gjorde viktige grep med å flytte lager fra Dusavik nærmere Klepp.

Se produktene til Stangeland Glassfiber Produkter her.

Økt etterspørsel og unik kompetanse

Stangeland Glassfiber Produkter er unike i Norge innen glassfiber. Og man må helt til Danmark for å finne nærmeste konkurrent. Bedriften har merket en økt etterspørsel i det siste, og har derfor investert i en ny 5-akset CNC-maskin til 2 millioner.

– Vi slipper å håndbore. Den nye maskinen er mer effektiv, kjappere og mer nøyaktig.

Bedriften leverer flest produkter til markeder innen olje & gass, fiskeoppdrett, jernbane, industri og offentlig. Nylig ble to store gangbruer på 23 meter bygget og levert til et fiskeoppdrettsanlegg.


Gangbruene er klare for levering.

– Det var et veldig kjekt prosjekt og er den lengste broen vi har bygget. Glassfiber armeringsjern er et alternativ til stål som er lett å bearbeide. Glassfiber har høy styrke i forhold til vekt og er korrosjonsfritt. Man må også kappe i galvanisert stål, men det trenger vi ikke her.

Les mer her om fordelene til Glassfiber-forsterket armeringsjern.

Om Stangeland Glassfiber Produkter:

Stangeland Glassfiber Produkter AS ble etablert år 2000 med målsetning om markedsføring og salg av komposittmaterialer til Norsk Olje og Gass industri. Største marked er olje & gass, fiskeoppdrett, industri og samferdselssektoren.