Foto: Lars Grimsby

I vakre omgivelser langs Sandsfjorden finner man Ostasteidn Rasteplass – en severdighet utenom det vanlige. Rasteplassen er bygget med flere spesialløsninger levert av Glassfiber Produkter.

«Spenningen ligger i å se hvordan glassfiber kan løse utfordringer» sier prosjektleder Magnar Stangeland. «Her har vi brukt glassfiber til mye forskjellig. Noe kan du sitte på, noe kan du gå på og noe er til pynt».

  Glassfiber Produkter har levert:

  • Dørblad til servicebygg
  • Toalettsymboler og symbol til søppelsjakten
  • Gitterrister til gangbane
  • Kantplater til gangbane
  • Sittebenker langs parkeringsplassen
  • Sittebenker til sitteplass-område
  • Fire bord ved sitteplass
  • Kantplater langs sitteplass
  • Dørkplate med gitterrist og søppelsjakt

Gangbaner i glassfiber. Foto: Lars Grimsby

Utsiktspunkt med sitteplasser. Foto: Lars Grimsby

Mye mer enn gamle båter

Glassfiber assosieres med gamle båter, men materialet kan brukes til så mye mer. Flere av produktene levert til Ostasteidn er produsert av resirkulert, oppmalt glassfiber-granulat tilsatt ny polyester, levert av Ecofiber Recycling AS. Gamle, utrangerte fritidsbåter i glassfiber gis nytt liv ved å bli resirkulert til nytt materiale.

Kantplater, sokler til bord og søppelsjakt er produsert med granulatet, og gitterrister, benker, bordplater og dørblad er produsert i naturfarget, gjennomskinnelig glassfiber-armert polyester.

Ryfylkes natur

Rasteplassen består av et servicebygg med toalett samt sitteplasser og bord. Byggets design er basert på maleriene til kunstner Lars Hertevig, en som lot seg inspirere av Ryfylkes natur. Rasteplassens utforming og drømmeaktige design glir i ett med naturen, og toalettbygget er vegetert med mose, noe som med tiden vil bli en mosefasade. Gangbane i glassfiber er brukt for å gripe minst mulig inn i vegetasjonen rundt, og binder sammen de ulike delene av rasteplassen.

Prosjektet er en del av nasjonale turistveger hvor Statens Vegvesen har ansvaret for utsiktspunkt og rasteplasser rundt om i Norge. De jobber med å utforme flotte serverdigheter av høy visuell kvalitet. KAP arkitektur og plan AS står bak designet av Ostasteidn og mottok betongelemenprisen i 2019 for arbeidet med rasteplassen.

Vi takker BG Suldal AS for et interessant og spennende oppdrag. Vi er stolte av å få vise frem hva vårt team kan få til med glassfiberen.

 

ØNSKER DU SPESIALLØSNINGER I GLASSFIBER?

Ta gjerne kontakt og vi hjelper deg å finne de optimale løsningene.