Strukturer i glassfiber kan tilpasses det meste av bruksområder. Plattform, trapp og rekkverk levert til Universitetet i Stavanger er designet slik at det lett kan demonteres og flyttes – alt etter hva testområdet skal brukes til.

Testbassenget på universitetet blir brukt til en hel rekke ulike prosjekter, både med og uten vann.

«Valget falt på glassfiber fordi materialet er tilpasningsdyktig og  robust i fuktige miljøer. En stor bonus er også at materialet er svært lett å håndtere» forteller labratorieleder John Grønli.

Ristene er produsert med anti-sklioverflate.

En port i glassfiber er installert sammen med rekkverket.

Flyttbart design

I tillegg til å være en solid plattform egnet til bruk i vann, er også både plattformen flyttbar. Den kan demonteres, flyttes og monteres på andre siden av bassenget. Flere forberedelser er gjort i både design og fabrikkering som legger til rette for flytting.

«Designet er utviklet spesielt med tanke på at det skal kunne lett demonteres, flyttes og monteres på ny.»  forklarer CAD-designer Bård Golf

Glassfiberen tilpasses betong og stål

Glassfiberen lave vekt og fleksibilitet gjør at det kan tilpasses under montering. I testbassenget blir glassfiberen kombinert med både betong og stål, to mindre fleksible materialer. Glassfiberen blir det materialet som enkelt kan tilpasses på stedet, og vi utførte de nødvendige justeringene slik at det passer med betongen.

Bidrar til forskning

Testbassenget er involvert i mange forskningsprosjekter. Spennet i hva som testes er stort, noe som krever et tilrettelagt og fleksibelt opplegg. Universitetet har gjort alt i fra rørledningsforsøk for Nordsjøen, impacttester og droppforsøk til testing av subsea-roboter.

Takk til Universitetet i Stavanger for at vi i Glassfiber Produkter fikk bidra med våre produktløsninger.

I KORROSIVE MILJØ ER DET GLASSFIBEREN
SOM VARER

Ta gjerne kontakt og vi hjelper deg å finne de optimale løsningene.