Uno X har de siste årene satset stort på Svanemerkede vaskehaller. Disse vaskehallene oppfyller strenge krav til vannforbruk, kjemikaliebruk og utslipp, samt sikrer at avløpsvannet inneholder minimalt med tungt nedbrytbare stoffer. Glassfiber Produkter AS har bidratt til å redusere Sinkinnholdet i avløpsvannet ved hjelp glassfiberrister.
I tillegg matcher de gule ristene vaskehallen ganske godt!

Vi besøkte Uno X sin nye vaskehall på Lura i Sandnes, deres 56. Svanemerkede vaskehall. I området rundt er det mye pågående veiarbeid og det er ikke lett å se hvor man skal svinge av for å komme seg inn på Uno X området.

Ny asfalt, hurtigladere, bensinstasjon og den splitter nye vaskehallen som stikker seg ut i sola med sin sterke karakteristiske gulfarge.

 

 

Moderne vaskehall

Den nye vaskehallen er utstyrt med moderne teknologi som skal gjøre vaskeopplevelsen enkel for kunden og gi en grundig vask tilpasset hver enkel bil. 
For å komme i gang registrerer du bilen din i Uno X appen, der du kan velge hvilken type vask du ønsker. Når det er gjort er det bare å kjøre frem til inngangsdøren som gjenkjenner skiltnummeret ditt. Dørene åpnes, du kjører inn og vaskeprogrammet starter av seg selv. Inni hallen er det romslig med vindu på dørene foran og bak, samt heldekkende vinduer på den ene veggen som gir utsikt til veiarbeidet like utenfor. 

Svanemerking, et enkelt valg

For Uno X er det en selvfølge at vaskehallene skal være Svanemerkede. Dette for å spare både miljø og kunde for negative miljø- og helsepåvirkninger.

Bilvaskemidlene som brukes brytes lett ned og er fri for:

  • Gift- og kreftfremkallende stoffer
  • Fluor- og antibakterielle stoffer
  • Nano-partikler
  • Mutagene og reproduksjonsskadelige stoffer
  • Stoffer som er tungt nedbrytbare

Videre er det svært viktig med krav til vannforbruk.
Derfor er vaskehallene utstyrt med et avansert rensesystem som renser og gjenbruker hele 80% av vaskevannet. Avløptsvannet på Uno x sine vaskehaller er faktisk hele 90% bedre renset enn tradisjonelle bilvasker.

Glassfiber senker innhold av sink 

På gulvet i vaskehallen strekker det seg en lang gul stripe med gule gitterrister. Dette er glassfiberrister. Det er gjennom åpningene i gitterristen av vannet skal renne ned i brønnen under, før det blir tatt opp av rensesystemet.

At Uno X valgte glassfiber var ingen tilfeldighet.
Glassfiber er et sterkt og lett materiale som helt naturlig ikke korroderer. Man trenger med andre ord ikke behandle glassfiberen på en spesiell måte eller tilsette noe for at den ikke skal korrodere.
Det er nemlig denne behandlingen som har vist seg å overføre til vaskevannet som renner ned i brønnen og skal resirkuleres.

På grunn av glassfiberens komposisjon inneholder ikke materialet sink.

Samarbeid med Uno X

Vi er utrolig stolte over samarbeidet vårt med Uno X. Før vaskehallen på lura har vi levert glassfiber til 3 vaskehaller og neste installasjon er på deres nyåpnede vaskehall på Hinna i Stavanger.
Nå ser vi frem til flere vaskehaller i fremtiden!

Ikke bare er glassfiber ristene den perfekte match med tanke på farge, men også Uno X sitt oppdrag om å lage Norges mest miljøvennlige vaskehaller.

 

Vi har lage en video fra besøket vårt, se den her!