Glassfiber Produkter fører et stort sortiment med ulike gitterrister. Blant alle ristene vi har kan det være en utfordring å finne den rette sorten som dekker ditt behov. Hvilken rist du bør velge avhenger av hva, hvor og hvordan det skal brukes. Denne artikkelen gir deg en oversikt over hva du bør ta med i vurderingen.

Formstøpte og profilbaserte rister

Støpte gitterrister har bæreevne i begge retninger som gjør de sterke og allsidige, og de er egnet til de fleste bruksområder. Samme hvilken vei og måte ristene brukes på vil styrken være fordelt likt over risten.

Profilbaserte rister brukes i situasjoner hvor det er store frie spenn eller andre faktorer som krever høyere grad av styrke. I motsetning til formstøpte rister har profilbaserte bæreevne i kun én retning. Profilene sørger for eksepsjonell styrke i en retning, som er svært gunstig til visse bruksområder.

Formstøpt gitterrist med kvadratisk mønster.

Gitterrist montert med i-profiler.

Størrelser på ristene

De formstøpte ristene har en standarddimensjon på 3685 x 1219 mm, og de profilbaserte har typisk størrelse 6000 x 1000 mm. Ristene kan kappes til og kombineres nøyaktig etter hva bruksområdet krever.

Mønster og lysåpning

Størrelse på åpningene i ristene bør velges basert på bruksområde. Våre støpte rister har lysåpninger fra 11 x 11 mm til 42 x 42 mm. Åpninger på 38 x 38 mm er standard, om det ikke stilles andre spesifikke krav. Stilles det for eksempel kulekrav må ristene ha mindre åpninger. Mindre åpninger sørger for at gjenstander ikke kan falle igjennom.

Heldekkende rister er også tilgjengelige. Noen rister er produsert med tåremønster som gir godt fotfeste.

Rist med liten lysåpning 11 x 11 mm

Heldekkende rist med tåremønster

Sklisikre overflater

Er glatte flater et problem kan du ty til gitterrister i glassfiber. Mange av våre gitterrister kommer med overflater som reduserer sklifare. Rister utstyrt med sand gir utmerket sklisikring. Rister uten sand har konkave overflater som også gir en sklisikrende effekt, og som er lettere å rengjøre.

 

Tykkelser og belastning

Ristene våre er tilgjengelige med tykkelse fra 12 mm til 51 mm. Hvilken tykkelse som velges bør baseres på belastning det skal tåle og hvor stort evnetuelle fritt spenn er.

På hver produktside finner du lasttabeller som viser deg belastninger ristene er egnet for. Vi hjelper deg gjerne med å finne den rette tykkelsen og type rist. 

 

Rister til trappetrinn

Trappetrinnsrister er hele plater som kan kappes opp til trinn i ønsket størrelse. Ristene er produsert med forsterket kant på hver side slik at det kan kappes på midten for å bedre utnytte materialet.

Trappetrinnstristene har trappeneser på hver side.

Vi kapper og tilpasser

Vi har lang erfaring med å tilpasse gitterrister til en rekke ulike applikasjoner. Vi kapper, kombinerer og tilpasser ristene i tråd med hva du trenger. Rister i glassfiber er svært allsidige, og det meste er mulig med de riktige løsningene.

Kan produseres etter ønske

Det er fullt mulig å produsere gitterrister etter behov. Ristene kan produseres med ønskede RAL-farger, utforminger og egenskaper, tilpasset bruksområdet. Det gir stor mulighet for å skreddersy etter hva prosjektet ditt trenger.

 

Noen eksempler på spesialrister vi har levert. Du kan bestemme alt i fra farge, form, overflate, råstoffer og andre egenskaper.

Hjelp til valg av gitterrist?

2 + 12 =

Skjemadata behandles iht vår gjeldende   personvernserklæring